Kolibri

Kolibri SystemsHet Kolibri product is een suite van meldkameroplossingen waarvan de kern bestaat uit een tracking applicatie en een dispatch interface. De track applicatie, KoliTrack, geeft instantaan situationeel bewustzijn. De dispatch interface is een "Computer Aided Dispatch" applicatie die effectief radioconnecties en communicatie met het veld managed. De applicaties kunnen als een suite of afzonderlijk geleverd worden.

Het Kolibri product is een 100%, end-to-end, op IP gebaseerd telecommunicatie console systeem speciaal ontworpen voor mission-critical dispatching. Omdat het Kolibri systeem ontwikkeld is volgens de laatste op standaarden gebaseerde IP protocollen en de IT best practices, biedt het de hoogste niveaus wat betreft interoperabiliteit, schaalbaarheid en gebruiksgemak.

Het gebruik van op standaarden gebaseerde IP protocollen zorgt ervoor dat het systeem volledig compatibel is met alle commerciele, off-the-shelf (COTS) IP netwerkapparatuur.

Het Kolibri product is ontworpen om het werk van een centralist te stroomlijnen en om te helpen focussen op de taak waarmee deze bezig is. Het is ook ontworpen om aan de behoeften te voldoen van alle andere mensen die met het systeem werken, zoals administrators, supervisors en radio- en IT technici.

De marketing en sales van het Kolibrie product is ondergebracht bij een dochterbedrijf van Cuperus Consultants Kolibri Systems.


  • 100% IP gebaseerd

  • Extreem configureerbaar; vrijwel alle specifieke klantwensen te implementeren d.m.v. configureren

  • Dispatch en AVL geintegreerd

  • Schaalbaar van een enkele LAN configuratie tot een multi-node, geografisch verspreide WAN configuratie

  • Simultaan te koppelen aan meerdere radionetwerken

  • Gateways ten behoeve van telefonie (SIP), paging (TAP), etc.